En viktig sak som är lätt att glömma när man ska börja sitt byggprojekt där kanske murning eller putsning ingår är att ha rätt och bra verktyg. Byggbranschen är lite känd (eller ökänd) för att vara påhittig och ta verktyg som ligger nära till hands en som kanske inte är optimala för arbetet. Inget ont om det, man ska vara påhittig. Men samtidigt ska man inte låta lathet gör så att arbetet blir mindre bra. Ofta räcker det med att man har någorlunda bra verktyg, men som faktiskt är verktyg som är anpassade just för den sysslan.

Verktyg till putsning och murning

Precis som med mycket annat byggande så är ett väl investerat verktyg, eller snarare arbetskläder ett par riktiga bygghandskar. För även om man anser sig vara hård och tåla mycket så sliter det på händerna när man lyfter murblock och håller på med bruk. Därför är det extra viktigt att införskaffa ett par bygghandskar som håller. Köp hellre lite dyrare par än de allra billigaste då du ändå kommer att få byta ut dessa titt som tätt då de slits mycket fortare. Med andra ord så kan man spara pengar på att köpa kvalitet.

Sen när det kommer till själva arbetsverktygen så varierar det beroende på vad du ska göra. Att blanda betong brukar man kunna göra i skottkärran med en spade. Men när du gjort det ett par gånger så är det stor risk att både skottkärran och spade är obrukliga pågrund av betong som stelnat. Ett smartare och mer lönsamt sätt att att införskaffa en blandhink som man ser till att hålla ren, samtidigt som man köper ett bra blandverktyg.

Comments are closed.